ACN Europe

De American Chung Nam group is een van ’s werelds grootste papier recycling bedrijven.In Rotterdam is de Europese vestiging gevestigd. Deze vestiging is de afgelopen jaren zo snel gegroeid, dat de vraag kwam voor een eigen gebouw waarin het bedrijf de komende jaren volop kan groeien.

Er zijn enkele gebouwen aangedragen, waar uiteindelijk het gebouw aan de Lichtenauerlaan in Rotterdam overbleef.
Voor het gebouw zijn verschillende opties bedacht, ivm de verschillende groeimogelijkheden. Het huidige ontwerp is zo ontworpen dat de komende jaren er voldoende groeimogelijkheden zijn zonder de structuur in gevaar te brengen.

Dit omdat de werkstructuur volgens de Feng Shui uitgangspunten is ontworpen voor optimaal gebruik van de ruimte en energie van het gebouw. Zou er geen rekening gehouden zijn met de sterke groei van het bedrijf en zijn werkstructuur dan zou de balans tussen de onderlinge afdelingen verstoort kunnen worden en hiermee de Feng Shui ongunstig wordt.
Een onderdeel hiervan was ook het ontwerpen van een nieuwe entree, zodat de werknemers en bezoekers op een positieve manier het gebouw zouden betreden. Daarnaast is het bestaande gebouw volledig gestript van zijn binnenkant en installaties en naar de standaard van de huidige normering gebracht.

In samenwerking met:

TP Architects