MFA St. Michielsgestel

Door het samenvoegen van de gemeentes Sint Michielsgestel en Boxtel, is het gemeentehuis van Sint Michielsgestel deels leeg komen te staan. In 2017 kwam er groenlicht om van het gemeentehuis een multi-functionele accommodatie(MFA) te maken. Hierdoor krijgen verschillende instellingen, verenigingen en groepen een nieuw onderkomen, onder andere de bibliotheek en het jeugdhonk krijgen een mooie nieuwe plek in het gemeentehuis.

Voor de realisatie van de MFA is een pitch uitgeschreven. Na het winnen van de pitch door Area OS, is Aadam Architecten gevraagd om te helpen bij de verdere uitwerking en realisatie. Een van de belangrijkste onderdelen in het ontwerp is de bibliotheek, welke in de centrale hal van het oude gemeentehuis komt. Echter de centrale hal moet ook gebruikt kunnen worden voor optredens, voorstellingen en natuurlijk voor het vieren van carnaval. Daarom is er een verplaatsbaar multifunctioneel bibliotheek meubel ontworpen. Zodat de bibliotheek terug gebracht kan worden tot een minimum en er voldoende ruimte is voor de overige activiteiten. Daarnaast zijn er ook verschillende functies in het meubel geïntegreerd. Een daarvan is het podium, in een van de meubels is het volledige podium gebouwd, welke gebruikt kan worden voor optredens, concerten, lezingen, etc. Naast het centrale bibliotheekmeubel is de centrale ruimte ingericht met nieuwe meubels en voorzien van een nieuwe vloer.

Naast de centrale hal is ook de barruimte opnieuw ontworpen en is er een ontwerp gemaakt voor het jeugdhonk. Alle ruimtes hebben een eigen identiteit gekregen, door de nieuwe inrichting en aankleding.

Het ontwerp en uitvoering is in samenwerking gedaan met Area OS.