Rabobank Groenloo

De Rabobank in Groenlo is een regiokantoor met een bankfunctie. Op de begane grond werd een bankfiliaal gerealiseerd in dezelfde opzet zoals deze ontwikkeld werd voor Aalten.

Op de verdiepingen er boven werden ‘aanland kantoren’ gerealiseerd. Niemand heeft hier een vaste werkplek. Er wordt gewerkt met het zogeheten ‘dedicated desk’ principe. Er zijn op de verdiepingen verschillende werkplektypen aanwezig die geschikt zijn voor een specifieke taak. Interessant hierbij is dat we gebruik hebben gemaakt van bestaand meubilair die vrij kwam, omdat meerdere filialen werden samengevoegd.

Omdat de bank in Groenlo een duidelijk agrarische bank is, wilde we het ‘groen’ naar binnen brengen. Geheel volgens de principes van het biophilic design werd dit gerealiseerd. De natuur en veel daglicht werd tot in het hart van de organisatie naar binnen gebracht.

Naast een fraai interieur levert dit ook een prettige werkomgeving op. Op dit gebied is veel onderzoek gedaan en een werkomgeving gemaakt volgens deze principes levert voor de gezondheid van de werknemers enorme voordelen op.

in samenwerking met

TP Architects