Spring! Barendrecht

Transformatie kantoorpand naar microwoningen Spring! Barendrecht, “House of many homes”

Wat als het huis van je buurvrouw afbrand en je er achter komt dat het gezin nergens terecht kan. De vrouw in kwestie woont direct naast het tunneltracé. Aan de andere kant van het tunneltracé ligt het bedrijvenpark Dierenstein. Daar staan bedrijfspanden uit de jaren 80 leeg. Daar zou toch ruimte moeten zijn om mensen met hoge urgentie op te kunnen vangen. Dat is wat de opdrachtgever dacht toen hij zijn buurvrouw zo zag.

Zuideinde 80 was zo’n pand en nog voordat de opdrachtgever het pand in handen had ging hij naar de betrokken wethouder en deed z’n plannen uit de doeken. Hij werd uitgenodigd om z’n plannen te presenteren aan de raad, alleen op de voorwaarde dat hij ook werkelijk eigenaar zou zijn van Zuideinde 80.

De raad ging akkoord en dat was het moment waarop het avontuur kon beginnen. We praten dan over het laatste kwartaal 2016.

Het leeg staande kantoor aan zuideinde nr. 80, in Barendrecht, is omgebouwd naar een gebouw voor logies. Spring! Barendrecht is de eerste locatie van dit concept en omdat vanaf het begin de insteek is geweest, dat het concept op meerdere locaties toegepast moet kunnen worden. Is er in een vroeg stadium een merkenbureau bijgekomen, om samen de identiteit vast te stellen. Welke diende als uitgangspunt voor het verder ontwerp.

Voor de bewoners van het logiesgebouw is er voor gekozen om de 5 groepen bewoners voor te stellen. – Studenten

– Starters
– Spoedzoekers
– Statushouders
– Seizoenarbeiders

 

publicaties: