Tinnegieterstraat

Voor het bestaande bedrijfspand aan de Tinnegieterstraat te Rotterdam, werd ons gevraagd om een ontwerp te maken waarmee het bestaande bedrijfspand een nieuw uiterlijk te geven en tevens om het pand zo goed als energie neutraal te maken. De eis was dat het pand minimaal aangepast mocht worden.

In het huidige ontwerp is de entree bijna niet aanwezig. Door achter de entree een vide te maken en de pui twee verdiepingen hoog te maken, is in een oog opslag duidelijk wat de hoofdentree is. Dit wordt nogmaals versterkt door de onderbreking in de nieuw aan te brengen houten gevelbekleding. Door het hout op de bestaande gevel te bevestigen, verdwijnt de indruk van standaard hallenbouw.

Om het kantoordeel meer te benadrukken dan de loods, is er een glazenopbouw gemaakt, waar tevens de directiekamer met bijbehorende overlegruimte gemaakt. Door het dak te voorzien van een groendak, ontstaan er verschillende voordelen. Het gebouw blijft in de zomer koeler, er is een goede waterbuffer en het dak kan gebruikt worden als extra buitenruimte gebruikt worden tijdens de lunch of borrels.